Πικροδάφνες

3

Μια σκοτεινή πλευρά της πρωτεύουσας δεμένη με τον παράνομο ερωτισμό, τη διαφορετικότητα και τη σεξιστική καταπίεση έρχεται στην επιφάνεια μέσα από μια γλαφυρή, απολαυστικά χιουμοριστική και βαθιά νοσταλγική εξομολόγηση.

Pikrodafnes

Τρανς ακτιβίστρια και ντοκιμαντερίστρια ("Καλιαρντά"), η Πάολα Ρεβενιώτη ξεκινάει για μια βόλτα στη νυχτερινή Αθήνα με τη συνοδεία της Μπέτυς Βακαλίδου και της Εύας Κουμαριανού. Φίλες από τα παλιά, οι τρεις τρανς γυναίκες που δούλεψαν χρόνια ως σεξεργάτριες αναπολούν τις εποχές που πέρασαν και τις πικροδάφνες που ξεριζώθηκαν από τη λεωφόρο Συγγρού, έναν οδικό άξονα ο οποίος συνδέει τον πολιτισμό (Ίδρυμα Νιάρχου, Στέγη Ωνάση) με το αγοραίο σεξ και κρύβει μια σκοτεινή πλευρά της πρωτεύουσας δεμένη με τον παράνομο ερωτισμό, τη διαφορετικότητα και τη σεξιστική καταπίεση.


Η εξομολογητική συζήτηση των τριών φιλενάδων είναι γλαφυρή, χιουμοριστική, λεπτομερώς πληροφοριακή και βαθιά νοσταλγική, περιγράφοντας χωρίς ταμπού έναν κόσμο που σημάδεψε την αθηναϊκή νύχτα και μαζί της άλλαξε προς το πιο απενοχοποιημένο, μα και το πιο συντηρητικό ταυτόχρονα. Η αυτοσχεδιαστική φόρμα της κουβέντας υιοθετείται από μια χαλαρή, προσωποκεντρική κινηματογραφική αφήγηση και το διαφορετικό ταμπεραμέντο κάθε "πρωταγωνίστριας" συμπληρώνει την απολαυστική διήγηση. Στο ντεκόρ, μια διαφορετική αθηναϊκή ανθρωπογεωγραφία αναδεικνύεται ολοζώντανη.

Ελλάδα.. 2021. Διάρκεια: 67΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Πικροδάφνες

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2021
  • Διάρκεια: 67 '
  • Πάολα Ρεβενιώτη

Μια βόλτα στη νυχτερινή Αθήνα μέσα από τα μάτια της Μπέτυς Βακαλίδου, της Εύας Κουμαριανού και της Πάολας Ρεβενιώτη, τριών τρανς γυναικών που δούλεψαν χρόνια ως σεξεργάτριες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".